Randiblog Összes bejegyzés

Társkeresés és a boldogság reménye


Társkereső tagjaink a saját boldogságukat attól teszik függővé, hogy éppen párkapcsolatban vannak vagy sem... De azt gondoljuk boldog lehet valaki társ nélkül is. Természetesen egy hű társ teljesebbé tudja tenni a boldogságunkat.

Mi a boldogság? Konstans boldogság, mint olyan nem létezik. Van az öröm, a lelkesedés, a nyugodtság, a kiegyensúlyozottság… ha mindezek összessége a boldogság, ám legyen. Az én értelmezésemben a boldogság a pillanatokból áll… egy kedves bók egy randevún, egy ölelés amikor hazaérsz, egy cinkos összenézés, egy békés naplemente egy kedves emberrel, amikor tudod hogy valaki min nevet és te is nevetsz, amikor elismerik a munkádat, amikor megdicsérnek valamiért, amikor örömet okozol valakinek, amikor váratlanul ajándékot kapsz, vagy akár egy lehetőséget…. egy váratlan találkozás valakivel akire nem számítottál…. ezek mind boldog pillanatok.


Tartós boldogság a társkeresők álma

Tartós boldogságot keresünk társkereső olalon is.

Minden ember más és más, így az, hogy mi a fontos számunkra, csakis tőlünk függ és attól, hogy milyen nevelést kaptunk, hogy milyen értékeket látva nőttünk fel.

Egyetlen probléma közös csak: A boldogságot mindig a jövőben keressük. Álmokat dédelgetünk, tervezünk, s úgy gondoljuk, hogy majd, amikor a külső körülmények megvalósulnak, akkor maradéktalanul boldoggá válunk. A boldogságról álmodozunk, miközben belül rettenetesen szenvedünk. A boldogságunk forrása a jövőben található, de mi most vagyunk, ezért a jövőbe vetített álom és a jelen pillanata között megoldhatatlan feszültség keletkezik. Most még nincs az meg, amire vágyunk, de most szeretnénk oda jutni, ahova vágyakozunk, de ezt csak a jövő adhatja meg. Patthelyzet. Egy csomó ember ezért boldogtalan folyamatosan, mert nem ismeri fel, hogy az egyetlen valóság a most, ezért butaság ezzel folyamatosan harcolni. Mindenkinek azon kéne dolgoznia, hogy képes legyen megszeretni a jelent. Lehet, hogy elmédben elégedetlen vagy, lehet, hogy szebb, fényesebb jövőt kívánsz magadnak és tudod, hogy ezért még sok mindent kell tenned. De a valóság most van: ez az, amit megváltoztathatsz: nem a visszahozhatatlan múltat és nem az elképzelt jövőt. Csak a jelent lehet élvezni. És csak a jelenben lehet cselekedni. Csak a jelenben lehet a jövőbeni párodat keresni és megtalálni.

A boldogság döntés kérdése. A boldogság az élet szükségszerű része, hiszen elengedhetetlen a fejlődés szempontjából. Pozitív energia, amely bármilyen apró is, sokat jelenthet számunkra. Nem jön csak úgy magától, nekünk is tenni kell érte. Szeretni kell másokat, hogy szeressenek, dolgozni, ha sikert akarunk a munkában, és adni másoknak, hogy mi is kaphassunk… Nem adják ingyen. Lehet, hogy meg kell szólítani valakit érte, az is lehet, hogy egy weboldalra kell regisztrálni a lehetőség megtalálásához, hogy megtaláld azt, akivel értelmet nyerhet a boldogság szó.

Sokan próbálták már megfogalmazni, hogy mit is jelent a boldogság, és muszáj, hogy néha mi is megfogalmazzuk, és megpróbáljuk kideríteni, hogy, hogy mitől voltunk valaha, mitől vagyunk, vagy mitől lehetünk boldogok. A rosszabb periódusokban jó néha felidézni egy régi emléket, mely pozitívan érintett, és újra vágyni az érzésre. S ez segít ahhoz, hogy új célt tűzzünk ki, és hogy felkeljünk és tegyünk is érte, hogy újra boldogok lehessünk.

Kevés az, aki elmondhatja magáról, hogy mindig boldog, de nem is kell mindig annak lenni, hiszen csak a negatív érzések után tudjuk értékelni az igazi boldogságot. De mégis kell, hogy ez az érzés időről időre átjárjon minket, és kell, hogy értékeljünk minden egyes pillanatot, ami a boldog pillanatokat hozza el az életünkbe. És a sok boldog pillanatra visszagondolva a végén, talán majd még azt is elmondhatjuk, hogy összességében boldog életünk volt…

"Az igaz szerelem azt jelenti, hogy a másik ember boldogsága fontosabb számunkra, mint a sajátunk." - Nicholas Sparks

Pártkeresek | 2018 július 09. | 0 | 4 | 1895

Hozzászolni és megtekinteni az eddigi hozzászólásokat csak bejelentkezés után lehet.
Ha még nem vagy tagunk, pár kattintással
ingyenesen regisztálhatsz
és indulhat a párkeresés.