Randiblog Összes bejegyzés

Találkozás a lelki társsal – lehetséges egy társkeresővel?


Van ez a klasszikus példa, amely szembeállítja az idősebb párok találkozásának kalandos történetét, a kapcsolatuk (kezdeti) nehézségeit és egy modern pár online találkozását, mondjuk egy társkeresőn keresztül. Aztán sekélyessé nyilvánítja az utóbbit, és az előítéletek adta kényelemmel le is zárja a világnézeti vitát. Viszont ez éppen emiatt egy rossz példa.

Rossz példa, hiszen nem veszi figyelembe, hogy az elmúlt néhány évtizedben jelentősen megváltoztak a társadalmi szokásaink. A vallásosság visszaszorult. Szinglinek lenni és válni elfogadottá vált. Az infrastruktúra fejlődésének köszönhetően az utazás könnyen kivitelezhetővé vált. A munkalehetőségek miatt sokaknak költöznie kell, nem is egyszer. A munkaidők egyre hosszabbakká válnak, a társadalmi szokások pedig egyre gyorsabban változnak. A kommunikációs lehetőségek pedig egyre csak fejlődtek: számtalan üzenetküldő szolgáltatáson, platformon keresztül tarthatjuk a kapcsolatot barátainkkal, családunkkal.

Természetes, hogy az internet a szerelmi életünkre is kihat, alapjában véve változtatva meg a szokásokat. Évtizedekkel ezelőtt még a stabilan bebetonozott tradíciók domináltak, manapság ezt viszont már nem mondhatjuk el. Álmaid párjának megtalálása is egy kihívás az élettől – miért ne használnál ki minden lehetőséget, hogy megtaláld?


Szerencsével megtalálható a leki társ is a társkereső oldalon.


Társkereső tippek
Viszont bármennyire is jó lehetőségnek tűnnek az online társkereső felületek, a tökéletes lelki társ keresése könnyen frusztráló élménnyé válhat. Főleg férfiként, hiszen a társkereső oldalakra általában jóval több pasi regisztrál, mint hölgy. Viszont néhány alapvető tanácsot követve sikeresebbé teheted a szerelmi életedet.

Légy őszinte!
Biztos hallottál már valamilyen (rém)történetet azzal kapcsolatban, hogy egy online körülmények között tökéletesnek tűnő személyről kiderült, a való életben teljesen más. Ha az ember nem azt kapja, amit várt, csalódásként érheti.
Alaposan és őszintén töltsd ki a profilodat!Óvatosan a lendülettel!
Akár nő vagy, akár férfi, fontos, hogy tarts egy mértéket az online társkereső böngészése és a levelezés közben. Ha ipari mennyiségben lájkolsz vagy üzengetsz, de kevés pozitív élményben részesülsz, gyorsan elmehet a kedved az egésztől. Nőként pedig rengeteg üzenetet és lájkot kaphatsz, így sokat is kell válogatni.

Boksz analógia mehet? A tökéletes lelki társadat valószínűleg nem egy gyors KO-val záruló, hanem egy fárasztó 12 menetes meccs végén találod majd meg – oszd be az energiádat, a motivációdat és gondolkozz hosszú távon!

Ne csak beszélj róla, mutasd is meg!
Rossz az, aki rosszra gondol.

Sok olyan profillal találkozhatsz a társkereső oldalakon, melyeket ugyan megfelelően kitöltöttek, azonban a képeket elhanyagolták rajtuk. Hiba.

Ne csak beszélj arról, hogy színes egyéniség vagy, mutasd is meg azt! Tölts fel olyan képet magadról, ami például a hobbid végzése, esetleg utazás közben készült rólad. Sokan csak pózolós, mesterséges hatású szelfiket töltenek fel magukról, ha viszont valaki komoly kapcsolatra vágyik, mélyebben is szeretné megismerni kiszemeltje jellemét.


A lelki társak között létezik egy tiszta energiakötelék.És a képek minősége…
A téma mellett sokat számít a képeid minősége is. Természetesen most nem a ripityára retusált fotókra gondolok, hanem arra, hogy azok felhívják rád a figyelmet, kiemeljék előnyös oldaladat és a valódi helyzetről tanúskodjanak. Jó megvilágítás, jó kamera, természetesség.

Légy kitartó!
A zárógondolat valószínűleg hatalmas klisének tűnik, azonban az online társkeresők világában különösen fontos szem előtt tartani.

Egy ilyen platformon az emberek nem „közvetlenül” kommunikálnak, ráadásul millió másik tényező közrejátszhat a választásuknál, amiről te nem tudhatsz. Érdemes a minőség és mennyiség között megtalálni az egyensúlyt, illetve törekedni arra, hogy a különböző helyzetekből a megfelelő tapasztalatot vond le.


Pártkeresek | 2020 február 13. | 0 | 3 | 1901

Hozzászolni és megtekinteni az eddigi hozzászólásokat csak bejelentkezés után lehet.
Ha még nem vagy tagunk, pár kattintással
ingyenesen regisztálhatsz
és indulhat a párkeresés.