Randiblog Összes bejegyzés

Párkeresés és a közösségi média


Dolgok, amiket sose rakj ki a párkapcsolataidról a virtuális kirakatba


1: Szív küldi szívnek


Lehet, hogy teljesen odavagytok egymásért a pasiddal/csajoddal, és egész nap figyelmességekkel halmozzátok el egymást, de ezt inkább privát üzenet formájában tegyétek: egyrészt, mert hamar mindenki agyára mentek ha romantikus dalokkal, Coelho idézetekkel és szíveket köpködő kiskutyákkal posztoljátok tele egymás üzenőfalát, másrészt, ha valami folytán mégis véget ér a szerelem, szörnyen kínossá válnak ezek a posztok.


Párkeresésben csak óvatosan a közösségi médiával


2: A kapcsolatod bizonyos részleteit


Az elmúlt években statisztikák bebizonyították, hogy a Facebook egyike a leggyakoribb válóokoknak. Épp ezért nagyon fontos odafigyelned arra, hogy ne posztolj részleteket a kapcsolatodról a közösségi oldalra. Nem kell a régi munkatársaidnak tudniuk, milyen új becenevet találtál ki a pasidnak, ahogy azt sem kell mindenki tudtára adnod, ha épp rosszban vagytok, és egy időre szünetet tartotok. Még akkor sem, ha „név nélkül” csak egy nagyon-nagyon bánatos tekintetű bocira írt szomorú idézettel teszed is ezt. Mindenki tudja, kinek szól és mit jelent. Nagyon sokan minden apró részletet megosztanak az adatlapjukon, így gyakran megesik, hogy mindent tudsz egy olyan ember szerelmi életéről, akivel élőben egyszer futottál össze még a gimiben.


Ráadásul már csak azért sem szabad ezeket közzé tenni, mert könnyen el is veszítheted a partnered. A férfiak különösen utálják, ha a neked szóló sebezhető, érzékeny énüket közkinccsé teszik és ezt a haverjaik, kollégáik, rokonaik is látják, hiszen az, amit a külvilág felé mutat mindig jóval árnyaltabb, mint az, amit otthon, kettesben neked látni enged. Ne játszd el a bizalmát, ha olyat szeretnél posztolni, amin ő is szerepel, előtte mindig kérd a hozzájárulását! (vagy inkább egyáltalán ne posztolj ilyesmit)


3: Összetört szívek


Lehet, hogy most úgy érzed, segít, ha világgá kürtölöd a bánatodat, vagy felhívod rá mindenki figyelmét, hogy az exed egy hazug disznó  aki összetöri a lányok szívét, de az első indulathullám elmúltával rém kínos lesz, hogy így kiadtad magad. Sírd ki inkább magad a barátnőid vállán, egy csajos este keretében, igyál meg egy üveg bort, táncolj és keress olyan társat, aki megbecsül. 4: Pikáns fotók


Lehet, hogy jópofa dolognak tűnik megosztani magadról azokat a képeket, amiken annyira eszméletlenül jól nézel ki alig semmiben, de nem árt, ha az eszedbe vésed: ami egyszer felkerült a netre, az ott is marad. Ugye, nem kell magyaráznunk, mennyire kínos ha a HR találja meg?


5: Bizalmas infók


Attól, hogy otthon kettesben elmeséli a párod, hogy a haverja megcsalta a feleségét, vagy a főnöke Horvátországba jár a céges autóval, nem kell feltétlen közkinccsé tenni, még a fent említett sokat sejtető idézetes stílusban sem. Nagyon nagy lehet a kísértés, hogy megszellőztesd a Twitteren, de semmiképpen se ossz meg semmiféle bizalmas infót, még nevek és pontos adatok nélkül sem, hiszen így könnyen eljátszhatod mások bizalmát, és kellemetlen szituációba keveredhetsz.


Megosztások nélkül is lehetsz boldog


6: Durva bulik


Alkoholmámor, egy éjszakás kalandok és késői kimaradások: ha be is csúszik egy-egy görbe este, azt ne a Instagramon ne oszd meg a nagyvilággal. 


Minél többet fecsegsz, mutatsz meg a közösségi oldalakon a privát életedből, a társkeresésről, annál több információt szórsz el az interneten magadról, amivel bárki visszaélhet. De főleg, és ez a leglényegesebb: a párkapcsolatod valójában nem a kirakatba készült (jó esetben. Ha igen, szállj magadba).  Az rátok, kettőtökre tartozik, és hidd el: egészségesebb, hosszabb és boldogabb lesz a kapcsolat, ha nem iktattok be olyan plusz, lehetséges feszültségforrást mint a közösségi média. Az igazi szerelemhez se lájkok, se kommenteknek nem kellenek, azt az időt, amit a megfelelő fotó, filter, fotózási helyszín kiválasztásával töltenétek el, (majd a lájkok és kommentek megválaszolgatására) inkább fordítsátok egymásra.


Mindenkinek boldog, közösségi média mentes párkapcsolatot kívánunk.


Pártkeresek | 2019 október 11. | 0 | 5 | 1922

Hozzászolni és megtekinteni az eddigi hozzászólásokat csak bejelentkezés után lehet.
Ha még nem vagy tagunk, pár kattintással
ingyenesen regisztálhatsz
és indulhat a párkeresés.