Randiblog Összes bejegyzés

Miért jobb az ingyenes társkereső?


Első körben igazán nem is nagyon kell magyarázni: nyilvánvalóan mert ingyen van. Sok fizetős társkereső kampányol amellett, hogy az ingyenes társkereső oldalak gagyik és ott mindenki hazudik és senki sem gondolja komolyan, továbbá hogy csak az „aljanép” van jelen az ingyenes társkeresőkön. Nos, ezeket szépen sorjában meg is tudjuk cáfolni.


Ha fizetsz akkor sincs garancia semmire


Azt is sok helyen olvashatjuk, hogy a fizetősöknél, mivel a bevételük a tagoktól jön és nem a reklámokból, így sokkal jobb, minőségibb az oldal. Nem értünk egyet, hisz a reklámok az ingyenes társkeresőkön sem előugró ablakban vannak, ezért egyáltalán nem zavaróak. Az pedig, hogy az ingyenes társkeresők bevétele a reklámokból származik, a tagoknak tiszta haszon, vagyis hogy emiatt nem kell tagdíjat vagy bármiféle használati díjat kérni tőlük. Total win-win szituáció, azaz mindkét fél nyer. Semmivel sem bonyolultabb vagy átláthatatlanabb az ingyenes társkeresők oldala a reklámok miatt, mint a fizetősöké. A minőségről pedig csak annyit, hogy az ingyeneseket is képzett programozók írják, tehát az oldal minőségét a tagoktól és/vagy reklámokból befolyó pénz semmiben sem befolyásolja, nincs semmi összefüggés ezek között. 


A másik gyakori indok az ingyenes társkeresők ellen, hogy a fizetősök a „regisztrációkból, tagságból befolyó összeget arra tudják fordítani, hogy az oldalon működő funkciók minél inkább előre lendítsék a tagok ismerkedési esélyeit és minőségi szolgáltatást nyújtsanak” (konkrét példa az egyik fizetős „tesó”-ról) Nos, szerintünk meg a tagoktól befolyt összeget az oldalak tulajdonosai nyilvánvalóan magukra fordítják. Persze fizetik belőle a programozókat, de leginkább a bevétel az bevétel marad, és ugyanarra költik, mint az emberek a fizetésüket.  


Senki sem fordít arra pénzt, hogy a tagok esélyei nagyobbak legyenek, mivel ez egyetlen úton lehetséges: minél magasabb %-os arányban kitöltött adatlapok és minél több tag. Ez nagyon egyszerű, viszont ily módon nem bevétel-függő. Viszont ezek a mi ingyenes társkeresőnkön is adott feltételek, ezért is kérjük, hogy a tagok töltsék ki az adatlapjuk minimum 70%-át. Egyébként tapasztalat azt mutatja, hogy semmiféle összefüggés nincs fizetési hajlandóság és a tagok igényessége, szándékai vagy személyisége között. Továbbá mivel kíméletlenül moderálunk, ezért nálunk a minimumra csökkent a zaklató, komolytalan tagok száma, és ennek semmi köze az ingyenességhez, ez a mi oldalunk célkitűzése, amit csupán az igényesség mozgat. Mint azt több előző blogbejegyzésünkben már hosszasan taglaltuk, sajnos egyetlen társkereső (ingyenes vagy fizetős) sem tud sem garanciát vállalni arra, hogy valaki pont ott találja meg élete párját, vagy hogy minden egyes tagja jószándékú tisztességes ember. Sajnos hazudós tisztességtelen alakok mindenhol vannak, a virtuális és az „igazi” világban egyaránt. Ezt viszont mindenkinek magának kell kiszűrni, ebben egyáltalán nem fog segíteni az, ha valaki fizetett vagy sem. A jó hír viszont, hogy a rendes, jószándékú és őszinte emberek ugyanúgy jelen vannak az ingyenes társkeresőkön is, mint ahogy a fizetősökön, vagy a való életben. 


Summa summárum: a fizetős tagság arra egyáltalán nem biztosíték, hogy nem futsz bele csalókba, hiszen lehetetlenség minden profil teljes háttérellenőrzése. És ahogy azt már említettük, sajnos a fizetés azt sem garantálja, hogy mindenképp és gyorsan megtalálod életed szerelmét.


És végül még egy utolsó gondolat a reklámokról: valóban van az oldalunkon reklám, de – név nélkül – a fizetős társkeresőkön, akik pont azzal indokolják az ingyenes oldalak „gagyiságát” hogy sok rajtuk a reklám, szintén sok reklám van, tehát igazán ez nem lehet indok. Csekkoljátok nyugodtan a fizetősöket, aztán várunk vissza titeket szeretettel, ingyen ;) 


Ui: Még csak annyit súgnánk további komment nélkül, hogy jelenleg is több fizetős társkereső után nyomoz a gazdasági versenyhivatal a trükkösen apróbetűs részben elbújtatott megújuló előfizetési rendszer miatt. ;) Szóval csak óvatosan a fizetősökkel.


Pártkeresek | 2019 március 03. | 1 | 11 | 2131

Hozzászolni és megtekinteni az eddigi hozzászólásokat csak bejelentkezés után lehet.
Ha még nem vagy tagunk, pár kattintással
ingyenesen regisztálhatsz
és indulhat a párkeresés.