Randiblog Összes bejegyzés

Megtaláltam a páromMegtaláltam a párom ...most mit tegyek?


"Megtaláltam a párom." Összejött. Megismertétek egymást, kialakult a kémia, megvoltak a kötelező randikörök, elindultatok a közös úton. A "mézes hetek" után azonban sokan elkövetik a hibát, hogy mentálisan, vagy éppen szó szerint hátradőlnek, a jól induló kapcsolat pedig hamar véget ér. Következő írásunkban a komoly kapcsolat kapcsán kapsz tippeket, hogy hogyan is érdemes felépíteni az alapjait.

Megtaláltam a párom siker történetek mindig örömet okoznak..


A kapcsolat folyamatos befektetést igényel az én és a párom részéről is


"Megtaláltam a párom?"

Tedd fel magadnak ezt a kérdést a kapcsolat elején. Ha igen a válaszod, akkor még sok-sok energiát és időt kell befektetned a dologba. Ne feledd, alapokat építesz!

Az évek alatt rengeteg olyan kapcsolatot láttam, amit biztosra vettek a felek és hosszú idő alatt vagy elhidegültek, vagy elkezdtek egymás agyára menni. Nem szép látvány, de sajnos gyakori.

Ezt a dolgot nem lehet csak azzal letudni, hogy ilyen az élet! Csak rajtad múlik, hogy a kapcsolatod érdekében időt és energiát áldozol fel, vagy fektetsz be: csak egy kifejezést kell cserélni, és máris megváltozik a hozzáállás.

Félsz?


"A hétvégén találkozom a párom szüleivel és rettegek."

A kapcsolat elején nyugodtan elismerheted magadnak, ha bizonytalan vagy bizonyos döntésekben vagy félsz valamilyen helyzettől.

Nyugi, a lányod első randijához képest ez a para semmi.

A legtöbb helyzetben viszont felesleges félned, hiszen csak egy mentális kivetülésről van szó. Nem az adott szitu a félelmetes, egyszerűen csak bizonytalan vagy, vagy a rossz élményeid sunyi módon negatív dolgokat súgnak a füledbe.


Őszinteség


Az egyik közös a túltolt szappanoperák történeteiben és a béna kapcsolatokban az, hogy elég sok kellemetlen titkot rejtegetnek.

Senki sem tökéletes, senki sem élte le az életét hibák nélkül: a húzós dolgokat is meg lehet bocsájtani, ha őszintén elmondja történteket.Tények kontra érzések


"A párom és én sokat veszekszünk."

Mindkét fél számára fontos, hogy megtanulják elválasztani a valós, objektív tényeket, információkat és az általuk kiváltott érzéseket.

A kommunikáció és a kooperáció legnagyobb ellensége az, amikor az eltérő véleményeket az emberek rögtön a személyük ellen szóló támadásként veszik. Csak nézd meg, hogy milyen dolgok miatt mennek az emberek ölre Facebookon!

Felgyorsult életünk, az egyre stresszesebb munkahelyek, a gyereknevelés nehézségei és a minden irányból ömlő információ csak rontott ezen a helyzeten. Nehéz megállni, hogy egy-egy nézeteltérés során higgadtak maradjunk, de a hosszú, komoly kapcsolat egyik alapja ez.


Gondozzátok, építsétek a kapcsolatokat... ne hagyjátok ellaposodni


Biztonságos környezet


Az eddig felsorolt dolgokkal kialakítható egy biztonságos környezet, amelyben tovább érlelődhet a kapcsolat.

Egy szappanoperára, vagyis inkább háborús filmre emlékeztető helyzetben hosszú távon nehéz tervezni, bízni, cselekedni.

Mindkét félnek külső és belső békére van szüksége, hogy jól működjön a dolog. Egyszerűnek hangzik, ugye?


 


Pártkeresek | 2019 szeptember 10. | 0 | 4 | 2217

Hozzászolni és megtekinteni az eddigi hozzászólásokat csak bejelentkezés után lehet.
Ha még nem vagy tagunk, pár kattintással
ingyenesen regisztálhatsz
és indulhat a párkeresés.