Randiblog Összes bejegyzés

Ismerkedésből párkapcsolat


Meddig tart az ismerkedés? Mikortól beszélhetsz párkapcsolatról?

Az ismerkedés időszakában még semmi sem dőlt el. Oké, megvan a vonzalom, a kémia, a szimpátia, de itt még nincs meg az az összhang, ami hosszú éveken és egy életen át együtt tart két embert. A komoly kapcsolat viszont már más tészta: itt már elkötelezted magad a másik fél mellett és felelősséget vállalsz érte. Persze nem ilyen egyszerű a helyzet a valós valóságban.

Ismerkedés az online világban
Manapság teljesen elfogadott dolog, ha egy pár a neten ismerkedik meg.

(Vagyis majdnem teljesen. Tudod, valaki mindig kötözködik.)

A rengeteg felelősség és elvárás mellett egyre nehezebb manapság élőben is a nagy Ő után rohanni. Az ismerkedés költséges, idő- és energiaigényes dolog, ráadásul sokan nem nehezen viseljük a visszautasítást Arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha egyszerűen csak a környezetedben nincs olyan személy, aki szimpatikus lenne?

Egy online társkereső kiváló jégtörő lehet a félénk személyiségű embereknek, vagy azoknak, akik egy csalódás után vissza akarnak térni a randizás világába. Egyszerűbb elkezdeni, kis lépésekben is haladhatsz, ráadásul sokkal több emberrel ismerkedhetsz meg, mint mondjuk a tizenéve látogatott, zárt közösségű törzshelyeden.


Ismerkedés egy társkereő oldalon ma már elfogadott dolog
Mikor kapcsolat a kapcsolat?
Az első válasz, ami eszedbe jut az az, hogy amikor mindkét fél ki is mondta ezt a dolgot. Ennél azért bonyolultabb a dolog; most mutatunk néhány apróságot, ami azt jelzi, egy pár vagytok.

Csak ti ketten, kölcsönösen
Mint említettem, az ismerkedés alatt még a nő és a férfi is nézelődhet másfelé, sőt, ez még a laza kapcsolatra is igaz. Egy komoly párkapcsolatban viszont már mindketten úgy érzitek, hogy megállapodtatok. Biztonságban érzed magad vele és együtt terveztek előre. Időt szánsz a másikra, még ha szűkösen is vagy vele és együtt éltek meg boldogságot, illetve nehezebb időszakokat is.

És ami a legfontosabb: az érzések kölcsönösek.
A csontvázak kilátogatnak a szekrényből… de akár ki is költözhetnek onnan
Oké, ez talán egy kicsit drámai megfogalmazás volt.

Viszont egy komoly párkapcsolatban már ki mered mutatni a másik félnek a súlyosabb jellem hibáidat is. Tudod, hogy bizalom, elfogadás, sőt, akár az akadályok együttes legyőzése várhat rád.

Együtt bambultok
Együtt tévéztek. Semmi extra, semmi esemény jelleg, csak egyszerű bambulás este.

Látszólag semmit sem csináltok, pedig épp elértetek egy fontos pontot az életetekben: nem csak közös programokban gondolkodtok, hanem az élet kevésbé látványos és emlékezetes részét is megosztjátok egymással.


Párkapcsolat az esetek nagyrészében 3 ismerkedésből lehetségesÁldozathozatal
Újabb drámai alcím, nem igaz?

Az ismerkedés alatt is előfordulhat, hogy belemész kisebb-nagyobb kényelmetlenségekbe a másik fél érdekében, viszont ezen a ponton még nem biztos, hogy erre ő is képes lenne érted.

Egy komoly, jó párkapcsolat esetén viszont kölcsönösen felelősséget vállaltok egymásért, így a hétköznapi apróságok átrendezése vagy akár egy-egy nagyobb dolog feláldozása vagy az arról való lemondás is magától értetődő.

Ekkor már magabiztosan félre tudod tenni az igényeidet és elvárásaidat a pároddal való közös boldogság érdekében.

Végszó
Az ismerkedés szakaszában még két teljesen különálló személyben gondolkodtok. A lehetőség persze ott van, de még nincs meg az összetartó kapocs. A párkapcsolat viszont más: ott már egy összetartozó, szeretetteljes egység vagytok, akik együtt terveznek, megosztják az élet szép, semleges és negatív részeit is és ami a legfontosabb, egymás életének szerves részévé váltok.
Olyan részévé, amit nem lehet sehogy sem helyettesíteni.


Pártkeresek | 2020 május 04. | 0 | 5 | 2244

Hozzászolni és megtekinteni az eddigi hozzászólásokat csak bejelentkezés után lehet.
Ha még nem vagy tagunk, pár kattintással
ingyenesen regisztálhatsz
és indulhat a párkeresés.