Randiblog Összes bejegyzés

Hogyan randizzunk Covid után?


Ez az utóbbi 2 évben tapasztalható világjárvány hatalmas felfordulást okozott mindannyiunk életében, sokan még mindig érzik a hatásait.
Az egyedülállóknak talán még nehezebb, hiszen a lezárások és biztonsági korlátozások alapjaiban változtatták meg a randizás és a romantikus kapcsolatok kialakításának módjait.


Nem könnyű társat találni a Covid-19 árnyékában, de csak annak sikerülhet, aki megpróbálja!Bár a társkeresést sokan nem függesztették fel (bár sajnos sokak rákényszerültek erre a bezárások miatt), de a korlátozások miatt nagyobb hangsúlyt kapott az online társkeresés.
Ahogy egyre több embert oltanak be és (remélhetőleg) jövünk kifele a járványból, az emberek újra nyitottabbak lettek a személyes randevúkra. Ha úgy érzed, hogy még nem vagy magabiztos e tekintetben, hogy személyes randira add a fejed, ha tartasz a járványtól vagy „elszoktál” a randizástól, ne aggódj. Ez teljesen normális. Mindenki így érzi, csak sokan nem mondják. Ne erőltesd, oszd meg az aggodalmaidat mással is, hogy lásd, nem vagy egyedül. Ezekben az időkben az a legfontosabb, hogy fizikailag, mentálisan és érzelmileg visszaszerezzük a stabilitásunkat, amit – valljuk be – eléggé megtépázott ez az utóbbi másfél-két év. Viszont nem zárkózhatunk be most már örökké. Bízz a megérzésedben, ha tartasz a személyes randevútól, keress alternatív megoldást. Ha még mindig a megbetegedéstől tartasz, randizzatok nyitott helyen, sétáljatok a természetben, nem kell egy zárt helyen ülni. Ha a bezártságot „szoktad meg” és tartasz attól hogy emberek közé menj, akkor találkozzatok olyan helyen ami csendes, nem túl zsúfolt. Ha bizonytalan vagy és nem az igazi a magabiztosságod, találkozzatok olyan nyilvános helyen, ahol sok ember vesz körül.
Már több mint egy éve kerüljük az embereket és a helyeket. Ezért logikus, hogy a randevúzást, az emberekkel való együttlétet, az étteremben való étkezést vagy a bármilyen társas tevékenységekben való részvételt veszélyesnek vagy stresszesnek érzékelhetjük. És a párkeresés bizony társas tevékenység, akárhonnan nézzük is 😊Van élet a Covid-on túl is, tedd meg az első lépést egy új kapcsolat felé!Viszont sem az nem vezet sehová, ha továbbra is bezárkózunk, sem az, ha mostantól minden napra beszervezel egy randevút és eszetlen hajtásba kezdesz. Most újra, szép lassan mindent meg kell tanulnunk, meg kell tapasztalnunk ezt az új világot. Nagyon fontos, hogy valahol elkezdjük. Minél tovább kerüljünk az ijesztőnek látszó helyzeteket, annál szorongatóbbá és félelmetesebbé válnak. Fontos, hogy visszaépítsük az önbizalmunkat nemcsak az élet más színterein, de a párkeresés, a társra találás színpadán is.


A kutatások szerint a szinglik 70% -a még mindig készen áll arra, hogy a nyáron a lehető legtöbbet tegye azért, hogy párra találjon, valamint a szinglik 71% -a komoly kapcsolatot keres. Az emberek már nem akarják elvesztegetni az idejüket, különösen 2020 után. Ha csak valami alkalmi dolgot keresel, az is rendben van. De legyél őszinte a másikkal. Az elvárások korai felállítása nemcsak segít megtalálni valakit, aki ugyanazt keresi, de segít elkerülni a másik, és saját magunk félrevezetését is.


Ha úgy érzed, hogy biztonságod ad, beszélj az oltásról. Ne félj megosztani oltási státuszodat, ha ezt fontosnak érzed. Tudjuk, hogy a COVID megelőzése nem a legszexisebb beszélgetés, de nyugodtan beszélj erről is, ha ez megnyugtató számodra. Készült a közelmúltban egy kutatás (1850 ember részvételével 18-60 éves korosztályban, és 2021 májusában kerültek közzétételre a statisztikák), és kiderült, hogy a válaszadók több mint 50% -a szerette volna tudni randipartnerének oltási státuszát, csak sokuk nem mert rákérdezni. Ha ettől magabiztosabb leszel, vagy jobban biztonságban érzed magad, kérdezz rá nyugodtan.
Soha ne add fel. Egy olyan év után, mint 2020, bárkivel randizni jobbnak tűnhet, mint egyedül lenni. De ne add el magad olcsón, ne adj alább az igényeidből. Ha elmész néhány randira valakivel, és a kémia egyszerűen nincs meg, légy őszinte, és lépj tovább. Ne feledd: nyár van. Nem szabad megelégedni a tűzijátéknál kevesebbel. A társkeresés lehet macera, lehet komoly „meló”, lehet projekt, lehet kínszenvedés, vagy lehet egy tapasztalati utazás, ahol sok új ember mellett magadat is jobban megismerheted, és ne feledd, az út végén mindig vár a csoda. Csak higgy benne.

Csodás augusztust, és igazi tűzijátékokat kíván a partkeresek.hu csapata
Címkék: covid-19 Randi

Pártkeresek | 2021 augusztus 02. | 0 | 3 | 784

Hozzászolni és megtekinteni az eddigi hozzászólásokat csak bejelentkezés után lehet.
Ha még nem vagy tagunk, pár kattintással
ingyenesen regisztálhatsz
és indulhat a párkeresés.