Randiblog Összes bejegyzés

Ahogy mondani szokták: Bátraké a szerencse!


Egy aktuálisan publikált kutatás ezt abszolút alátámasztotta: sokkal elégedettebbek azok, akik életük során nagy levegőt vettek és belevágtak valamilyen módon az elképzeléseik megvalósításába.


Munkahelyet, vagy akár kompletten karriert váltani, saját vállalkozást indítani, vagy épp “csak” megszólítani valakit, akit régóta nézegetünk...

Legyen szó sorsot megváltoztató, égbetörő tervekről, rövid távú dolgokról vagy privát dolgokról, egy dolog mindben közös: temperamentumtól és habitustól függően kinek több, kinek kevesebb bátorságot kell bizony gyűjtenie. Van, aki gondolkodás nélkül ugrik, más hetekig/hónapokig forgatja magában, mielőtt nagy levegőt véve aprót lép előre. Mindkettő teljesen normális.


...nagy levegőt véve aprót lép előre.
Mindez tökéletesen igaz a párkapcsolatokra is, az elejétől a – ne adjisten, de bizony ilyen is van – végéig..

Eleve elhatározni, hogy egy csalódás, szakítás után társat akarunk, társat keresünk, vagy engedünk valakinek, aki kiszemelt magának… ez is egy döntés, egy ugrás. Már ez sem egyszerű, és utána a társkeresés pláne nem egyszerű műfaj.

De csak azután jön a párkapcsolat millió kérdése, millió döntése. Sok-sok problémát, így sok-sok döntési helyzetet okozhat eleve egy-egy életszakasz. Ilyen pl.: egy gyermek születése, melyet nem minden párkapcsolat képes sajnos megugrani.
A legjobb kapcsolatot is megviseli egy gyermek születése és igenis sok döntést kell ilyenkor is meghozni, vagy annak érdekében, hogy a kapcsolat megmaradjon, sőt harmonikusabbá váljon a gyermek érkezésével, vagy amiatt, hogy ne rombolják tovább egymást azok, akik nem tudták ezt a feladatot együtt abszolválni.

Sajnos, szintén kutatások igazolják, hogy a kommunikáció hiánya már magában is óriási problémákat tud okozni egy párkapcsolatban. Pedig probléma esetén az egyetlen, ami valójában segíthet, az, ha a pár verbalizálja a helyzetet, mindkét fél megfogalmazza és elmondja, hogy kit mi bánt, ki mit szeretne és ezt közösen hogyan tudnák elérni.

Amíg a párok gondolatolvasásra várnak, a kapcsolat közben tönkremegy.


A gyermek születéséhez hasonlatos problémaforrás lehet pl.: az életközépi válság, ami 40 éves kor körül jön el... Ekkor a legfontosabb kérdéseket teszik fel maguknak az emberek:

Jó munkát csinálok? Jó vagyok? Jó helyen vagyok? Máshol akarok lenni? Jó így az életem, vagy máshogyan szeretném? Ha bármire nem a válasz, akkor ilyenkor érdemes beleugrani a változtatásba, mert ilyenkor még van idő, hogy változtassunk az életünkön. Ez is egy számottevő és fontos döntés, melyet meg kell hozni. És ha lehet, minél kevesebb halogatással.

Azonban a legtöbb párkapcsolatban a legnagyobb problémát a szex okozza. Szakemberek szerint a szexuális problémák azonban sosem magukban előforduló problémák egy kapcsolatban, hanem valaminek a következménye.

A szex teljes megszűnése nyilvánvalóan gondra utal, pláne, ha előtte aktív nemi életetek volt. A fizikai vonzalom megszűnésének számos oka lehet, de mindegyikre ugyanaz a megoldás: a nyílt kommunikáció.

A pár temperamentumától függ, hogy mennyi vita, veszekedés van egy kapcsolatban. Teljesen téves elképzelés az, hogy vannak olyan kapcsolatok, ahol soha nincs vita. Valójában vannak, de ez általában azzal párosul, hogy az egyik fél mindig lenyeli a békát. Normális dolog, hogy veszekedések minden kapcsolatban vannak, ez elkerülhetetlen, főleg az elején.

A fontosabb inkább az, hogy miként békültök, és mennyire gyorsan tudjátok lezárni az ellentétet. Ha valaki napokig/hetekig duzzog egy vita után, az igen gyorsan komoly problémába fordulhat. Mindennek, de tényleg mindennek az alapja, origója, eredője és megoldás a nyitott kommunikáció.A párkapcsolat, a párkeresés és párunk megtartása kemény és bonyolult dolgai az életnek. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy elsőre megtalálja az ideális társat és ideális élethelyzetet.Ne feledjétek, hogy a bátor döntések, és a kommunikáció minden élethelyzetet előre lendít és megkönnyít.Döntsetek és keressetek társat nálunk.Döntsetek és keressetek társat nálunk.Bátor döntéseket kíván mindenkinek a partkeresek.hu csapata
Pártkeresek | 2021 szeptember 18. | 1 | 3 | 883

Hozzászolni és megtekinteni az eddigi hozzászólásokat csak bejelentkezés után lehet.
Ha még nem vagy tagunk, pár kattintással
ingyenesen regisztálhatsz
és indulhat a párkeresés.