Komoly kapcsolat a társkereső oldalon

Komoly kapcsolat az álmod, de nehezen megy a párkeresés? Nem is igazán tudod már, hogy mit kellene várnod a kapcsolattól? Olvasd végig cikkünket, amelyben adunk néhány tanácsot.

Kommunikáció, a komoly kapcsolat alapja

A legtöbb itt szereplő tanácsunk persze hatalmas kliséként hangzik majd, de gondolj bele például:

Te hogyan kommunikálsz?

A komoly kapcsolat alapja, bármennyire is magától értetődőnek tűnik, a kommunikáció. A megértésen és türelmen alapuló, őszinte kommunikáció. Rengeteg kapcsolat megy tönkre a meghitt beszélgetések, ezáltal pedig a kölcsönös megértés hiányából. Túlságosan rutinszerűvé válnak a napok, minden apróság magától értetődőnek tűnik, és szép lassan elhidegülnek egymástól a felek.

De beszéljünk inkább a pozitív dolgokról, nem igaz?

Ha megpróbálod néha-néha kívülről elképzelni magad és hideg fejjel, objektíven megítélni a viselkedésedet, szokásaidat, hatalmas léphetsz előre az életben, főleg a kapcsolatodban is. A másik fél igényli az odafigyelést, gondolatai, gondjai kölcsönös megosztását és a közös megoldás örömét. Pláne akkor, ha mondjuk gyereket neveltek. Vagy macskát, azok még bonyolultabbak néha.

A kommunikáció részét képezi a higgadt tervezés is, legyen szó napi dolgokról vagy akár eseményekről, “projektekről”. És még ha húzós is a menetrend, sok a teher, vedd minden nap a fáradtságot, kapcsold ki a pörgést és a feszültséget, és beszélgess egy jót a pároddal! Hidd el, a húzós menetrend és a sok teher is könnyebbé válik, ha közösen oldjátok meg az élet feladatait.

Hosszútávon a komoly kapcsolat garantálja a boldogságot Hosszútávon a komoly kapcsolat garantálja a boldogságot

Empátia

A komoly kapcsolat egyik nagy veszélye az, amikor az együttélés során a sok kis frusztráló apróság miatt egyszerűen elveszíted a másik fél iránt az együttérzés képességét. Egyre bosszantóbbá válik az együtt élés és maga a létezés is, ami szörnyű dolog.

Ez persze orvosolható az előbb említett kommunikációval is, de egy jó adag önvizsgálatra is szükséged van hozzá.

Az elején jól érzed magad a pároddal, minden remek, egymásra vagytok hangolva, idővel azonban egy sokkal érettebb stádiumba lép a kapcsolat. Itt már azért higgadtabban hoztok döntéseket, beüt a “megszokás” is, ezért nagyon fontos, hogy megosszátok egymással az élményeket, örömöket és közösen küzdjétek le az akadályokat. Legyen szó akár negatív, akár pozitív dolgokról, ha közösen élitek meg őket, az elmélyíti, megszilárdítja a köztetek lévő viszonyt.

Néha azonban meg kell állni és megkérdezni magadtól: mit akar a másik fél? Mit akarok én?

Egyensúly

És itt jön képbe az egyensúly kérdése.

Napjaink egyik legveszélyesebb és legkártékonyabb eleme a túlkompenzálás, ami megannyi kapcsolat felett lebeg Damoklész-kardjaként. Az egyéni érdekek előtérbe helyezése, a türelmes kommunikáció, az együttérzés és az önvizsgálat hiánya hamar tönkreteheti a jól induló együttlétet.

A komoly kapcsolat viszont ennél többről szól.

Közösen kell megélni a kapcsolatot, de az egyéniséget is meg kell tartani mellette. Tudod, egy kis személyes mozgásteret.
És ezt persze biztosítani kell párodnak is!
Vajon a saját érdeked egy adott döntésnél összhangban van a kapcsolatoddal…?
És ha nem, meg tudjátok beszélni pozitívan?
Hogyan kezelitek azt, ha eltér a véleményetek?

Az önzetlen áldozathozatal elég drasztikus kifejezésnek hathat, pedig egy nagyon fontos részét képezi a mély, komoly párkapcsolatnak. Biztos érezted már azt életedben, amikor valakinek az irányába egyre többet és többet kellett tűrnöd, viszont nem igazán kaptad ezt vissza: na, ezt kell elkerülnöd, hogy hosszú távon, lelkileg is kielégítő módon együtt lehess pároddal. Belátni azt, hogy mi is kell ehhez, sokszor a legnehezebb lépés.

Érdemes a komoly kapcsolatra törekedni Érdemes a komoly kapcsolatra törekedni

Megújulás

Utolsó pontként szerepeljen itt az izgalom, a változatosság. Legyen szó egy kis magadra szánt időről, egy új pajzán kis játékról vagy egy üdítő utazásról, a szerelem lángjának időnként szüksége van egy kis utánpótlásra.

Néha mondjuk egy tankernyi kőolajra, de érted a hasonlatot.

A hétköznapi rutin, legyen szó bármilyen fajtáról is, hosszú távon azért rendesen ki tudja fárasztani az embert. Frusztrálttá, türelmetlenné válik, túl sokat gondol a negatív dolgokra: kell valami új, kell valami friss ahhoz, hogy felrázzon. Új élmények, amik kimozdítanak a szürke komfortzónából.

Persze ne gondolj mindig nagy dolgokra. Azt hiszed, a virág elcsépelt? Hogy egy kis meglepinek nem örül a párod? Hidd el, ez mindig beválik.

Egy komoly kapcsolat az, amire vágysz?

Szolgáltatásunk legfőbb célja az, hogy a magányos lelkeket összekösse egy hosszú, boldog életen át. Regisztrálj hozzánk, töltsd ki a profilodat és ismerkedj bátran… ha pedig sikerült és megtaláltad párodat, reméljük, tanácsaink segítenek közös céljaitok elérésében!

További tanácsokat randiblogunkban olvashatsz