Keresem a párom

Keresem a páron… de hogyan?

Annyiféle módon kommunikálhatsz napjainkban, hogy az már pont a hatékony kommunikáció rovására megy. "Keresem a párom!" Sokszor érezheted úgy, hogy ez a felkiáltás csak csepp a tengerben a millió másik hang mellett. Nem igaz? Most viszont adunk néhány tippet, ami talán ad egy kis motivációt a társkeresésben.

Találd meg a párod a Pártkeresek társkereső oldalon Találd meg a párod a PártKeresek társkereső oldalon

Keresem a párom... de a korábbi negatív élményeim miatt kifogásokat találok ki

Legyünk őszinték: manapság szinte mindenkinek van legalább egy-két sztorija meghatározó romantikus buktákról. Sok ember alapból nem túl jó fej.

Ezzel kapcsolatban két véglettel szoktam találkozni: vagy rendkívül naivan kezelik le az emberek az ilyen szitukat, vagy pedig a ló túloldalára átesve előítéletekkel és pesszimizmussal próbálkoznak párt találni.

A negatív élményeket, “csomagokat” magaddal cipelni a randikra rossz döntés.

A megoldás valahol félúton van a kettő között: légy bizakodó és nyílt, de óvatos és megfontolt. Tudd, hogy mikor kell nemet mondani méltányosan és ellentmondást nem tűrő módon.

Az előítéletek és túl magasra, avagy túl alacsonyra helyezett léc rengeteg potenciális lehetőségtől fosztanak meg. Ebben a helyzetben felületes, vagy éppen kivetített dolgok miatt mellőzöl embereket, akik boldoggá tehetnének, vagy olyan partnerekkel is találkozol, akik csak további negatív tapasztalatokat adnak.

Elfogadás és őszinteség

Mielőtt belevágnál a társkeresésbe, nem árt egy kis lelki leltárt tartanod.

Miből fakadnak a korábbi negatív élményeid? Mi az, amin te is javíthatsz?

Egy probléma kapcsán a legtöbben inkább csak kompenzálnak, pedig megoldani sokkal hatékonyabb volna hosszú távon. A felszínes megoldások, "maszkok" egyszerűbbnek tűnnek, de hamar a boldogságod ellenségeivé válhatnak.

Ahhoz, hogy megtaláld a párod, el kell indulnod egy hosszú úton, ami során egy picit rendbe kell tenned magad lelkileg - higgadtan, átgondoltan, őszintén.

Nőj fel!

Ne légy primitív bunkó!

A társkeresőt használó hölgyismerőseim gyakran panaszkodnak a rájuk író pasik stílusa és gondolkodása miatt. Egy idő után elfásulnak, elmegy a kedvük az egésztől, ami valahol érthető is.

A társkeresőt arra használd, amire való és légy tisztelettudó!

Egy-két-három találkozást még megérhet.

„Tartós boldogságot adó sikerre akkor lelhetünk, ha arra törekszünk, hogy gazdagítsuk mások életét.” - Gary Chapman „Tartós boldogságot adó sikerre akkor lelhetünk, ha arra törekszünk, hogy gazdagítsuk mások életét.” - Gary Chapman

Kétségbeesés

...és az sem árt, ha nem utolsó szalmaszálként kapaszkodsz a társkeresőbe.

A kétségbeesés elijeszti az embereket.

Régóta vagy szingli, rossz élményeid voltak, magányos vagy, emiatt elhamarkodottan dönthetsz és belelovalhatod magad a nem megfelelő dolgokba. Ezzel egyrészt tovább rontod a saját helyzetedet, ráadásul megnehezíted a célod elérését is.

Tedd meg az első lépést! Írj elsőként te! Találd meg a hozzád illő társat!

Összegezve: törekedj az egyensúlyra!

A kiegyensúlyozottság elérése manapság a legnehezebb feladatok közé tartozik, viszont a hosszú távú, komoly kapcsolathoz bizony szükséged lesz rá.

Ha már őszintén elkezdesz dolgozni ahhoz, hogy jobbá válj, már megtetted az első lépést a megfelelő irányba. És tudod mit? A "Keresem a párom!" jelszó legyen a második!

Sokkal egyszerűbb lesz pozitívabb, bizakodóbb hozzáállással haladni a rögös úton, ami szerelmedhez vezet.

Gyakorlat

És az sem árt, ha szerzel közben egy kis gyakorlatot. Ne keseredj el, ha még a sokadik találkozásra sem találod meg az igazit! A társkeresés tulajdonképpen egy tanulási folyamat, ami javarészt magadról szól. (Azt hiszem, ezt már említettem.)

A két legnehezebb része a dolognak az lesz, amikor belevágsz, illetve lekezelni azt, amikor egy-egy próbálkozás vagy találkozás nem sikerül jól. Próbálj egyfajta tanulási lehetőségként tekinteni a különböző helyzetekre, mert könnyen elfásulhatsz!

További tippeket randiblogunkban olvashatsz